У місті Луцьк оголосять конкурс на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування № 37 "село Жабка – ринок "Ринок Новий" та № 181 "Богушівка-Луцьк". Відповідне рішення прийняли сьогодні, 17 лютого, під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради.

Читайте також: У Луцьку спортсмен отримав новеньку квартиру (фото)

Як інформував начальник управління транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов ці маршрути відкривають, аби забезпечити сполучення сіл Жабка та Дачне з селом Прилуцьке, а також жителів цих сіл з Луцьком.

"Крім того, у нас закінчується термін дії договору по перевезенню пасажирів по маршруті № 181 "Богушівка-Луцьк" і потрібно оголосити конкурс на визначення перевізника на даному маршруті на наступні п'ять років. Також на маршрут №37 ми повторно оголошуємо конкурс, оскільки не було претендентів, а у маршруту № 181 закінчується термін договору", – розповів Володимир Степанов.

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, сьогодні триває робота над реалізацією проекту "Луцьк без маршруток", у рамках якого вчора місто отримало чотири нові додаткові тролейбуси.

"Ми активно працюємо, аби економічним методом витіснити "Богдани", які залишають позаду себе чорного диму і замінити їх на нові тролейбуси та на комфортні, європейські автобуси. І в той час у нас зараз буде місто заповнене приміськими маршрутками, які їздитимуть і псуватимуть цю програму. Щодо нещодавно приєднаних громад, то приміський транспорт мусить їздити по місту. Жителі цих сіл мають бути забезпечені максимальним комфортом. На тих маршрутах, які не належать до нашої громади, то автобуси мають доїжджати до межі міста і їхати назад, забирати пасажирів. Як максимум, мають їхати до автостанції без зупинок. Ви бачите, які ситуація у нас з рухом транспорту у місті, і ці маршрутки довантажують і так складний рух у Луцьку, забирають пасажирів у тих міських перевізників, які працюють з валідаторами, на відміну від приміських, де розрахунок проходить готівкою", -– зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова доручив до наступного засідання виконкому повністю розробити схему вирішення питання руху приміських маршруток по місту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook