У Луцьку на березі річки Стир в зеленій зоні троє безхатьків змайстрували дві хатини і там рятуються від зими. У халабудах проживають чоловік, жінка і 18-річний хлопець. Вже другий рік так зимують безхатьки, і якщо наймолодшому Богдану цьогоріч вже виповнилося вісімнадцять, то рік тому він ще був неповнолітнім. Детальніше у сюжеті ТРК Аверс

Хлопець розповідає, що мешкає у цих халабудах з мамою та її співмешканцем та її співмешканцем Ігорем. Колись жити у квартирі, але після того, як мати посварилася зі своїм попереднім чоловіком опинилися на вулиці. Зі слів Богдана, ще до того як він рік тому оселився в такій хатині, він тинявся по знайомих. Схоже, що доля цього хлопця пройшла повз увагу соціальних служб, юнак закінчив лише дев’ять класів.

Безхатьки показують свої нехитрі статки: на вулиці стіл і кухня, тут вони готують собі їжу, гріються під ряднами або ж на дворі біля вогнища. Історія цих безхатченків за класикою жанру: у всіх колись була або ж хата, або ж квартира. Тепер вони на вулиці, виживають при температурі в мінус п’ять.

Зазначимо, кілька років тому в Луцьку стався справжній прецедент: безхатько Тарас Врублевський, який виживав у хижині, після висвітлення у ряді всеукраїнських ЗМІ отримав оселю. Спочатку на молодого, бездомного сироту звернув увагу народний депутат Ігор Гузь та поселив його в готель, а потім влада виділила чоловіку квартиру.

У місті Луцьку таких безхатьків дуже багато і такі тимчасові халабуди як на березі річки Стир в обласному центрі Волині непоодинокі. У деяких живе навіть більше як десять людей, дехто з безпритульних зимує у під’їздах та підвалах. А ще більше таких, хто має де жити, однак його доходів не вистачає на те, щоб звести кінці з кінцями, то ж мусить вештатися по смітниках та жебракувати.

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter