У Луцькій міській раді розповіли про ситуацію зі стихійною торгівлею, яка триває на місці виділеному для автопарковки.

Читайте також: У Луцьку значно знизиться вартість обслуговування для підприємців на ринках

Про це йшлося під час сесії міськради у середу, 27 червня.

Депутат Олександр Козлюк зазначив, що у 2009 році виникла стихійна торгівля, яка розмістилася на території парковки, тобто продаж проводиться не на запланованій території. За його словами, ніякої документації про те,що у цьому місці є статус торгових рядів – немає.

На питання про те, що буде з підприємцями, які там розташувались, Козлюк відповів, що вони не вирішують таких питань, а діють у рамках чинного законодавства, але є рекомендації щодо того, що підприємці мають право на бізнес на території іншого ринку.

Читайте також: Лучани обурюються станом території та дорогою біля замку Любарта

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук закликав підтримати даний проект рішення,адже за його словами, це надасть змогу навести лад на території Старого ринку.

"На цій території виявлено 14 боксів, які знаходяться там незаконно", – зауважив Поліщук.

Депутат Андрій Покровський підтримав цей проект рішення, але попросив аби людям дали якісь гарантії, щоб вони могли підшукати собі інше місце

В той же час депутат Микола Федік теж закликав підтримати даний проект рішення, оскільки "ринок знаходиться поблизу історичної території – Замку Любарта – і стихійна торгівля, бруд та проблеми із паркуванням відлякують від нас туристів".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter