У Луцьку нагородили школяра Іллю Олешка, який врятував бабусю та брата під час пожежі.

Читайте також: Під час пожежі у Луцьку 12-річний хлопчик врятував братика та бабусю-інваліда

Про це повідомляють у прес-службі волинських рятувальників.

4 жовтня на великій перерві вчителі Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 запросили до актової зали учнів 4-х та 7-х класів. 

Рятувальники не тільки цікаво розповіли прості правила пожежної безпеки, але й вислухали дітей про їх життєвий досвід, оцінили їх знання щодо порядку гасіння пожежі та виклику червоно-білих автомобілів служби "101". 

Начальник сектору зв’язків із ЗМІ та взаємодії з громадськістю Управління ДСНС у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Володимир Нестеров оголосив: "Нещодавно в м. Луцьку на проспекті Молоді, 10а в одній з квартир трапилась пожежа. В помешканні перебували двоє дітей та їх бабуся. Вогонь відрізав їм шлях до виходу, дим заважав дихати, полум’я загрожувало поширитись по квартирі. 

Старший внук, 13-річний учень 7-А класу вашої школи Ілля Олешко не розбився, зателефонував за номером "101", чітко назвав адресу, розповів що горить і зазначив, що допомоги потребують люди. Потім він з 7-и річним братом Павлом намочив хустинки водою, через які вони всі разом з бабусею дихали, аби не отруїтись продуктами горіння і як могли, стримували полум’я до прибуття допомоги від рятувальників".

Читайте також: У Луцьку горіла квартира, в середині якої були діти

За сміливість, самовіддані та правильні дії під час пожежі, що допомогло врятувати життя дітей та їх бабусі, Ілля та Павлик нагороджені цінними подарунками від Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства, а Ілля – також і подякою від начальника Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука. Учні школи, які зібрались в залі, щиро раділи за своїх друзів і однокласників та гучно їм аплодували.

На завершення уроку дітей у дворі "покликав" сиреною пожежний автомобіль – заступник начальника частини спеціальної пожежної техніки Управління ДСНС області капітан служби цивільного захисту Сергій Січко разом із своїми колегами продемонстрував учням школи можливості спеціальної техніки та ліквідував умовну пожежу, подавши справжню воду на її гасіння. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter