Урочиста академія з нагоди Дня Луцька відбулася на Театральному майдані. Попри зливу, сотні людей зібралися, аби віддати шану загиблим Героям та підтримати рідних, які отримали їхні посмертні відзнаки.

Читайте також: Лучан просять помолитися за вічний спокій загиблих під Іловайськом

На початку заходу виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт привітав усіх і нагадав про європейське коріння та традиції міста, пише Інформаційне агенство "Волинські новини". 

"Сьогодні 933 роки з дня народження нашого міста, воно живе своїм насиченим та колоритним життям. Впродовж усіх цих років формувалася історія Луцька, він любить нас, а ми любимо його. У кожному з нас є частинка рідного Лцька. Ми – це громада нашого міста, ті, хто проживав тут раніше, ті, хто розбудовує його зараз. Не завжди наша історія була мирною та вдячною, втім, ми завжди перемагали. Ми багато говоримо про Євросоюз, а в його основі лежить і з’їзд монархів, який відбувся у Луцьку 1429 року, а вже 1432 року наше місто отримало Магдебурзьке право, що на той час було найбільшим визнанням європейського міста. Нині ми і надалі є частиною Європи та продовжуємо цей курс", – наголосив Григорій Пустовіт.

Привітати лучан зі святом прибули представники з міста Бандирма (Турецька республіка), Любліна, Ольштина, Замостя, Торуня (Республіка Польщі), Бреста (Республіка Білорусь), із Тауразького району (Литовська республіка). Завітали делегації й з інших міст України.

Зі сцени до лучан звернулася й голова ГО "Члени родин загиблих "Надія" Любов Карабан.

"Шановні лучани та гості міста, родини загиблих та друзів, які прийшли вшанувати пам’ять наших полеглих героїв, лучан. Дякую сьогодні Господу, що ми маємо домівки, хліб та можемо навчати дітей у школах під мирним небом. Дякую Богу і за те, що в нас виросли такі захисники, які віддали свої життя у боротьбі із російським окупантом. Сьогодні небо злилося з землею, аби згадати тих, хто віддав своє молоде життя, хто закрив від нас собою війну. Наймолодшому, хто загинув, виповнилося 20 років, це молоді хлопці, які не встигли полюбити, удружитися, народити дітей. А є й такі родини, де діти пам’ятатимуть батька лише з фотографії.

Давайте будемо люблячими один до одного, будемо щирими, милосердними, старатимемося протягнути руку один одному, адже із цього повинна починатися Україна", – закликала Любов Карабан.

Читайте також: У Луцьку загиблого героя нагородили орденом Богдана Хмельницького

Опісля вітальних слів, урочисто оголосили імена загиблих військовим, яким посмерто присвоїли звання "Почесний громадянин міста Луцька".

Зокрема, за вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, а також вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України почесні звання присвоїли:

- солдату Атаманчуку Андрію Вікторовичу;

- солдату Вишневському Олегу Анатолійовичу;

- старшому солдату Войчуку Олександру Анатолійовичу;

- лейтенанту Гринчишину Максиму Ігоровичу;

- молодшому сержанту Гулюку Сергію Миколайовичу;

- солдату Зарадюку Володимиру Володимировичу;

- солдату Зелінському Василю Аркадійовичу;

- молодшому сержанту Йовзику Дмитру Васильовичу;

- молодшому сержанту Іонову Вячеславу Анатолійовичу;

- старшому солдату Карабану Артему Олександровичу;

- старшому лейтенанту Кітновському Олексію Володимировичу;

- старшому сержанту Климчуку Сергію Дмитровичу;

- старшому сержанту Кумецькому Віктору Володимировичу;

- солдату Куруці Сергію Івановичу;

- солдату Луцюку Роману Йосиповичу;

- солдату Лучуку Роману Олександровичу; 

- капітану Мандзику Віктору Сергійовичу;

- солдату Марцинюку Валерію Костянтиновичу;

- солдату Махновцю Віталію Івановичу;

- солдату Наюку Роману Васильовичу; 

- солдату Оніщуку Юрію Віталійовичу;

- солдату Помінкевичу Сергію Петровичу;

- солдату Прокопчуку Володимиру Івановичу;

- солдату Філіпчуку Ігорю Ярославовичу;

- солдату Хамраєву Рустаму Шонійозовичу;

- старшому лейтенанту Чабанчуку Денису Миколайовичу;

- капітану Чучаліну Юрію Андрійовичу;

- солдату Шкредю Сергію Олексійовичу;

- старшому сержанту Шостаку Сергію Олександровичу;

- сержанту Шульзі Максиму Костянтиновичу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter