Черговий житловий будинок планують спорудити на автостоянці, що на проспекті Відродження. На приватній ділянці початково планували звести розважальний центр, однак власник змінив своє бачення і тепер просить Луцьку міськраду дати дозвіл на спорудження житлової споруди.

Читайте також: "Першого вересня ми повинні її здати", – Савченко про школу №27 у Луцьку

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс". 

"Куди ж діти дітей?" – запитали депутати у представниці управлінння архітектури та містобудування, адже територія, про яку йдеться, межує зі шкільним подвір'ям. З цим же питанням журналісти звернулися і до дирекції загальноосвітнього закладу. 

Територія автостоянки просто врізається в подвір'я загальноосвітньої школи №22. За попереднім погодженням, на приватній території мав би з'явитися торгово-розважальний центр, однак, подумавши, власник забажав там побудувати житловий будинок. Від так, заступник начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула озвучила звернення до депутатського корпусу з проханням надати дозвіл для забудови.

Однак, депутати поцікавилися тим, як буде відбуватися навчальний процес в школі, якщо під вікнами загальноосвітнього закладу триватиме будівництво.

Не в захваті від такого сусідства і вчителі школи. Вони повідомляють, що біля їхнього закладу відбувається уже не перше приватне будівництво. Часто діти не чують, що говорять вчителі через шум на території будівельного майданчика. Педагоги вважають, що краще на цьому місці закласти локації, де могли б себе реалізувати діти.

Читайте також: Школа vs репетиторство у Луцьку: гостра дискусія містян

З іншого боку автостоянки знаходиться обласне дитяче ТВО та незабаром запрацює перинатальний центр. Та чи дотримуватимуться громадського порядку будівельники – невідомо.

Директор школи Лариса Кучер каже, що із цією ділянкою та дерев'яним настилом навколо неї давно треба щось робити, оскільки вона і без будівництва створює небезпеку для дітей.

Лариса Кучер стверджує, що наразі у приватника забрали усю територію навчального закладу, яку тимчасово надавали йому на період облаштування автостоянки. Та поступатись жодним сантиметром "дитячої" землі, педагоги не збираються. А плани чиновиків розбудувати чи реконструювати школи заради приватної забудови, освітяни вважають взагалі некоректними.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter