Ще один крок до більш безпечного міста – зроблено. Департамент муніципальної варти планує забезпечити Луцьк камерами відеонагляду – аби стежити за порядком було простіше.

Читайте також: У Луцьку, попри заборону, вночі продають алкоголь

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Одним із перших кроків до впровадження проекту "Безпечне місто" буде встановлення камер спостереження по території Луцька. Управління капітального будівництва передало функції замовника робіт з нового будівництва волоконно-оптичних мереж департаменту муніципальної варти. За це проголосували на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

"Враховуючи те, що експлуатувати даний проект буде муніципальна варта то, мабуть, буде доцільніше, щоб вони його реалізовували, далі вже були в курсі і займались цим проектом. Ми ще в 2016 році провели торги, заключили договір, реалізували більш як на 60% цей проект", − розповів начальник управління капітального будівництва ЛМР Леонід Карабан.

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради має прийняти незавершене будівництво в найкоротші терміни.

Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська запевнила – прийняти проект готові, адже вже рік готувались до впровадження програми "Безпечне місто". Камери відеонагляду будуть її невід’ємною складовою.

"Це те, до чого можна буде розвивати і кріпити саме поняття "Безпечного міста" − це відеонагляд, це камери, це безпека, це оповіщення, це зв'язок, це комунікація, це дуже багато відповідних речей. Рік ми збирали інформацію, рік ми працювали, рік ми керівництву презентували, рік ми розказували, що ми зможемо це зробити і зробити так, щоб місто Луцьк – згодом − було одним з передових", − розповіла директор департаменту муніципальної варти ЛМР Юлія Сиротинська.

Тепер муніципалам лишається прийняти незавершене будівництво, інвентаризувати – і проект "Безпечне місто" вже можна буде запускати – щоб спільно з поліцією стежити за порядком у Луцьку.

Юлія Сиротинська переконана – потрібно робити все поступово та грунтовно.

"Ми надіємося, що функції по безпеці міста нададуть дуже багато переваг у форматі зменшення кількості адміністративних правопорушень і в свою чергу співпраця з правоохоронними органами міста, для того, щоби подолати якісь рубежі кримінальних злочинів і злочинності. Цей проект, якщо його вдасться реалізувати дасть позитивні зміни на території Луцька", − додала посадовиця.

Читайте також: Стіни луцьких будинків масово обмальовують написами з наркосайтами


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter