Приватного нотаріуса, яка вчиняла незаконні дії в інтересах Волинської облспоживспілки позбавлено доступу до реєстру на 6 місяців, а відповідне рішення про державну реєстрацію скасовано. Про це повідомив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук.

Так, наказом міністерства юстиції України № 2002/5 від 02.07.2019 року приватному нотаріусу Кухлевській Мирославі Валеріївні заблоковано доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на 6 місяців. Добитися такого наказу Міністерства вдалося лише після подачі відповідного позову в суд.

Читайте також: Вигляд фонтану, підземний перехід: як реконструюють Театральний майдан

Таке блокування відбулося за скаргою Луцької міської ради у зв'язку з незаконною державною реєстрацією вищевказаним нотаріусом права власності на нерухоме майно Волинської облспоживспілки на підставі балансових довідок в межах Завокзального та Центрального ринків. Також вказаним наказом скасовано рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень віж 27.06.2018 року. Така незаконна реєстрація проводилась Волинською облспоживспілкою з метою унеможливлення непродовження або розірвання договорів оренди землі в межах Завокзального та Центрального ринків.

"Ми будемо подавати скарги в усі вищестоячі та контролюючі органи на нотаріусів, державних реєстраторів та суддів, які приймають незаконні рішення в інтересах Волинської облспоживспілки та цим самим створюють перешкоди для перенесення Центрального ринку зі Старого міста та створюють умови для недонадходження коштів до міського бюджету", – написав Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook