Котельня на вулиці Боженка, котра буде працювати на альтернативному паливі, може запрацювати вже цього опалювального сезону, оскільки роботи на ній планують завершити до грудня.

Читайте також: Як у Луцьку впроваджують заходи з енергозбереження

Про це йшлося під час восьмого випуску проекту "Звіти.Наживо" в ефірі UA:Волинь 19 жовтня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрія Крася, на будівництво нової твердопаливної котельні отримали грантові кошти у сумі понад 700 тисяч євро. Вона працюватиме паралельно з газовими котельнями і зменшить навантаження на газ. До того ж, люди вивозять багато дерев, які можуть бути паливом для такої котельні. Тариф для населення теж може зменшитися, якщо для роботи котельні використовуватимуть таку деревину.

Читайте також: У Луцьку відновлюють тепломережі та модернізують котельні

На думку посадовця, такі котельні варто встановлювати, однак настільки потужна котельня мусить працювати паралельно з іншими, адже вона повинна працювати постійно, на відміну від котелень на газові.

Роботи на новій твердопаливній котельні планують завершити у грудні, тож, можливо, вона запрацює вже цього опалювального сезону та дозволить економити споживання газу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter