У Луцькій міській раді відбулася робоча зустріч щодо обговорення питань про безхатченків у зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду. На засідання завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, представники виконавчих органів Луцької міської ради та патрульної поліції, – інформують на сайті міськради.

Читайте також: Безхатченки, сморід та бруд: у Луцьку скаржаться на антисанітарію біля смітників

На початку засідання Ірина Чебелюк зазначила, що місто повинно бути готове до наближення холодної пори року, аби якомога менше людей опинились у надзвичайно скрутних становищах. У зв’язку з цим, присутні зобов’язані обговорити проблеми із безхатченками, що виникали у попередні роки, та врахувати їх у нинішній роботі. 

Директор департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Майборода зазначила, що першим етапом у роботі з безхатченками має бути медичний огляд, аби впевнитись, що особа не має проблем із обмороженням, не потребує екстреної медичної допомоги та не перебуває у стані алкогольної інтоксикації. Потому особу можуть доправити до стаціонарного пункту обігріву в приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), або ж кімнати нічного перебування Волинського обласного благодійного фонду "Переображення".

У свою чергу, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька Галина Шатецька розповіла, що за всі роки його роботи заклад жодного разу не відмовляв у допомозі безпритульним. На базі центру можна отримати психологічну підтримку та супровід, комплекс профілактичних оздоровчих заходів, харчування.

Читайте також: У Луцьку горів будинок, який окупували безхатченки (відео)

Актуальною проблемою залишається також самовільне зайняття безхатченками підвальних приміщень, поблизу із комінукаціями теплових мереж.

Роботу з особами без місця постійного проживання регулює також розпорядження міського голови від 04.12.2018 №557 "Про забезпечення життєдіяльності міста в зимовий період та в умовах низьких температур". Воно передбачає, в тому числі і організацію місць обігріву, надання гарячих напоїв та простої гарячої їжі для тих, хто потребує і звертається.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк додала, що значну увагу буде приділено інформаційній роботі з населенням міста Луцька, головами ОСББ та працівниками патрульної поліції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook