Сьогодні відбулося засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста.

Читайте також: У Луцьку на "старому ринку" підпалили контейнер з ковбасами

Першим питанням присутні обговорили звернення народного депутата України Ірини Констанкевич щодо перейменування однієї з вулиць Луцька іменем Левка Лук'яненка. Помічник-консультант народного депутата Лариса Понєдєльник зауважила, що пан Левко є визначальною постаттю в історії української держави. Він був двічі засуджений радянською владою. За її словами, Левко Лук'яненко постійно боровся за Україну, є автором Акту проголошення незалежності України, про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Члени комісії підтримали таку ідею. Буде проведено вивчення, яку вулицю можна назвати іменем видатного українця.

Обговорили члени комісії й звернення Лесі Бондарук щодо перейменування 19 вулиць у рамках процесу декомунізації. За її словами, ці пропозиції були обговорені ще два роки тому. Проведені громадські слухання.

Микола Федік і Павло Данильчук запропонували внести відповідний проект рішення на сесію міської ради, яка відбудеться 31 жовтня. На їхню думку, це необхідно зробити у найкоротші терміни, адже незабаром розпочнеться президентська виборча кампанія, а потім і парламентська.

Читайте також: У Луцьку аварійний білборд може впасти на дорогу (фото)

Так, цим документом пропонують перейменувати вулицю Боженка на Магістральну, Говорова на Павла Чубинського, Корнійчука на Бориса Нємцова, Красовського на Галини Коханської, провулок Красовського на Галини Коханської, Молодогвардійську на Межову, Нікішева на Михайла Вербицького, Панфілова на Повстанську, Революційну на Акацієву, Макаренка на Долинну, Островського на Сірої дивізії, Шевцової на Новоброварну, Папаніна на Арсена Річинського, Ярощука на Святого Миколая, провулок Червоноармійський на Черешневий, Воїнів-інтернаціоналістів на Воїнів-афганців, Федорова на Воїнів-добровольців, Гастелло на Люблінську, Ватутіна на Ліщинову.

Розглянули присутні й звернення голови правління Волинської обласної правозахисної організації В.Г.О. "Правозахист" Василя Сороки про увічнення пам'яті борця за незалежність України сотника УПА Брися Олексія Семеновича. Василь Сорока зауважив, що це видатна людина, яка є уродженцем Горохівщини. Він був активним учасником повстанського руху.

Читайте також: Волинська психлікарня відремонтує дах майже за 3 мільйона гривень

Члени комісії підтримали цю пропозицію. Іменем Олексія Брися планують назвати вуличку, на якій знаходяться будинки з вулиці Винниченка, 27-35.

Обговорили присутні й пропозиції щодо надання вулицям Луцька імен Івана Драча та Джона Маккейна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter