Вчора у Луцьку були підведені підсумки конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва "З Україною в серці", ініційований народним депутатом Іриною Констанкевич. На першому етапі були представлені понад триста робіт юних умільців з Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ківерцівського районів.

Читайте також: Алея лип стане окрасою селища Маневичі

Для виставки у другому етапі за оцінками кваліфікованого журі були відібрані кращі роботи. Вироби переможців другого етапу будуть представлені у Києві та США.
На виставці експоновані роботи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва: вишивки, ткацтва, гончарства, художньої кераміки, писанкарства, витинанки, лозоплетіння, плетіння з рогози, кореня сосни, соломоплетіння, художньої обробки сіна, народної текстильної ляльки, розпису на склі, різьблення по дереву, декоративного розпису.

Другий етап конкурсу був продовжений в Арт-галереї фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", де юні умільці мали можливість попрацювати із справжніми майстрами декоративно-ужиткового мистецтва.

Організатори зазначають, що сьогодні у цій залі немає переможців і переможених, адже кожна із робіт – це витвір мистецтва юної особистості.

"Мета нашого конкурсу полягала в тому, щоб підтримати талановитих дітей Волині. Дати можливість нашим діткам своїми талантами та обдаруваннями рухатися далі по життю. Ті ваші роботи, які сьогодні виставлені у залі, є свідченням того, яким багатим є наш волинський край і якою багатою є Україна, тому що має ось такі таланти", - наголосила народний депутат Ірина Констанкевич.

Невимовну радість в очах дітей можна було побачити, коли вони отримували цілком заслужені нагороди – подяки, дипломи, подарункові сертифікати.

"Своїм малюнком на склі я хотіла нагадати усім, що в країні продовжується війна, але всі ми маємо надію, що вона скоро закінчиться. Якщо наступного року ще буде такий конкурс, то я обов’язково братиму у ньому участь", - ділиться враженнями конкурсантка із Каменя-Каширського Анастасія Соловей.

Організатори запевняють, що конкурс з "Україною в серці" не завершився і висловлюють сподівання, що наступного року він знайде своє продовження. А на завершення спільне фото на згадку та екскурсія до Музею Волинської ікони.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter