Луцькрада завтра прийматиме рішення щодо тимчасового призупинення курсування громадського транспорту у місті.

Читайте також: Змінився графік руху маршрутки "Луцьк-Боратин" (фото)

Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"На завтрашнє засідання виконкому буде винесено проект рішення, згідно з яким з 19.03.2020 року буде повністю припинено курсування громадського транспорту в місті Луцьку.

Громадський транспорт, незважаючи на заходи по дезінфекції є одним із найбільших осередків розповсюдження коронавірусу.

Краще потерпіти незручності, тимчасово призупинити роботу й змінити її формат, аніж сотнями ховати лучан на кладовищах.

Обмеження щодо одночасної максимальної кількості пасажирів в транспорті контролювати буде неможливо, так як і наявність в пасажирів засобів захисту, намагання здійснювати такий контроль може призвести до сутичок пасажирів між собою та з водіями/контролерами.

Сьогодні нами була проведена нарада з керівництвом усіх лікувальних закладів, які працюють в місті щодо довезення лікарів, медсестер, іншого персоналу на місце роботи. Таке довезення буде забезпечуватися за рахунок місцевих бюджетів, а організовувати цю роботу буде управління транспорту міської ради.

Така ж робота проводиться з керівниками стратегічних комунальних підприємств, установ та організацій, які забезпечують щоденну життєдіяльність міста. Довіз працівників таких закладів буде здійснюватися силами відповідних підприємств, установ та організацій та коштом місцевих бюджетів.

Читайте також: На Волині зупиняють автобусне перевезення міжміського та міжобласного сполучення

Рекомендуємо власникам та керівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям завчасно подбати про довіз своїх працівників на роботу та змістити робочий графік зранку та ввечері з урахуванням необхідності більшої кількості часу, щоб дістатися працівникам на роботу.

Бережіть себе та своїх близьких.

Тільки разом справимося, переживемо складні часи й переможемо коронавірус", – написав Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook