У липні минулого року у Луцьку на отриманні неправомірної вигоди затримали – в.о. начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції Руслана Макогончука. Чоловік, який мав би бути головним борцем з корупцією у лавах поліції області, попався на хабарі у 3 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності працівника поліції. Полковник поліції виявився ще й сином генерала.

Читайте також: У Луцьку адвоката спіймали на отриманні хабара

Утім, вже за декілька днів горе-поліцейський перебував вдома під домашнім арештом. Згодом з’ясували, що змові з ним був інший поліцейський управління внутрішньої безпеки поліції Волині – Олександр Шостак, пише ВолиньPost.

У поліції ж провели службове розслідування і звільнили колег, які вдалися до хабарництва.

Утім, Макогончук і Шостак звернулися до адміністративного суду, який своїм рішенням поновив їх на службі.

Читайте також: Гра, яка всіх влаштовує: Волинська митниця "поплакалась" через скандал з 1300 кг бурштину

Щоправда, з Генпрокуратури до Луцького міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо обох поліцейських, й суддя Олеся Калькова розпочала розгляд кримінальної справи.

Відомо, що 10 травня, у суді прийняли рішення про відсторонення від роботи Олександра Шостака на деякий час. Наступне судове засідання відбудеться вже 15 травня.

У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції ж запевняють, що ці горе-поліцейські у жодному випадку не повинні працювати у структурі.

"Потрібно зараз, щоб суд розглянув цю справу і виніс справедливе рішення. Тому що працівник поліції, який був викритий у хабарництві, тим більше – працівник Департаменту внутрішньої безпеки, апріорі не може працювати, якщо він був викритий у вчиненні злочину", – прокоментувала ситуацію у коментарі Суспільному Волині речниця працівник Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Олеся Орлова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook