Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук запропонував залишити у системі міських закладів дошкільної освіти більше 4 мільйонів гривень. Окрім цього, кошти, які потрібні для виплати заробітних плат освітянам, знімуть з інших об’єктів.

Читайте також: Луцьк готуються привести до естетичного вигляду

Про це йшлося під час пленарного засідання 50 позачергової сесії міськради 11 грудня, пише ІА Волинські Новини.

За словами секретаря міськради Григорія Пустовіта, під час обговорення проекту змін до бюджету для того, щоб одразу зняти певну напругу, до бюджету внесуть певні зміни і заплановане питання перекидання коштів з дитсадків на школи не розглядатимуть. Кошти спрямують з інших джерел і ті кошти, які заощадили за рахунок того, що дитсадки не працювали влітку, залишать в системі дошкільної освіти. Він зауважив, що нестача грошей на зарплати освітянам – проблема держбюджету та невиконання державою своїх зобов’язань. Так, 21 мільйон з міського бюджету змушені виділяти на галузь освіти, майже 7 мільйонів – на галузь охорони здоров’я. Резервні кошти знімуть з інших об’єктів, але вчителі та вихователі, з його слів, отримають зарплату в повному обсязі.

Читайте також: У луцькій школі встановили електричний підйомник для особливих діток (відео)

Так, у рамках змін до бюджету зменшать капітальні видатки за департаментом ЖКГ: 1 мільйон знімуть з суми, запланованої для ДКП "Луцьктепло" на виконання договору з ЄБРР (виділять 9, а не 10 мільйонів, як планували), а також 1,2 мільйона з суми, запланованої для "Луцькводоканалу" на капремонт водогону на вулиці Кривоноса. Департаменту соцполітики на мільйон зменшать видатки на компенсацію пільгових перевезень електротранспортом, ще 1,07 мільйона знімуть з суми, передбаченої на заміну двох ліфтів у Луцькій міській клінічній лікарні. Питання фінансування перерахованих пунктів обіцяють вирішити вже у січні завдяки перевиконанню бюджету.

Депутати підтримали пропоновані зміни.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter