Книгу Валентини Хамайко "Солодка неділя", яку перевидали шрифтом Брайля, презентували в Луцьку. Це перша книга для незрячих на Волині, за допомогою якої можна готувати страви.

Читайте також: В Україні з'явилась єдина у світі вишита книга

Презентація відбулася в піцерії "Теревені" у Луцьку, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Зауважимо, що "Солодка неділя" – це книга телеведучої "Сніданку. Вихідний" на телеканалі "1+1", мами трьох дітей Валентини Хамайко. Це її перша книга рецептів, у якій зібрано 58 сімейних та авторських рецептів десертів – на кожний тиждень року.

Голова ГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук зауважив, що ця книга допомагає незрячим людям проявляти свою самодостатність.

"Щороку "Braille Studio" дивує новинками. Ми перші на Волині, хто надрукував кулінарну книгу шрифтом Брайля, а може і в Україні, бо аналоги мені не траплялися, хоча я багато подорожую. Надрукувавши цю книгу, ми презентуємо її разом зі смаколиками, які незрячі приготували за поданими рецептами. Цю книгу ми презентували й на Книжковому Арсеналі. Ми демонструємо не лише нову книгу, а й показуємо, що незрячі люди цілком самодостатні, можуть бути успішними та конкурентоспроможними", – наголошує Віталій Ткачук.

Книгу шрифтом Брайля видали, каже координаторка проекту "Braille Studio" Юлія Сачук, завдяки фінансовому сприянню Студії "1+1" та Луцької міської ради.

"Коли я придбала книгу у Львові на форумі, то поцікавилася у видавця чи можна її перевидати шрифтом Брайля, аби незрячі господині могли теж готувати щось смачненьке. Коли ми працювали над видавництвом книги, то були сумніви щодо певних страв, адже були й складні рецепти незалежно від того чи готувала б страву людина з інвалідністю чи без.

Читайте також: Художниця з Волині отримала орден княгині Ольги ІІ ступеня

Втім, ми залишили всі рецепти й бачимо, що сьогодні господині представили нам шоколадний торт та абрикосовий пиріг. Ця книга буде доступна не лише для лучан, а й поїде в інші регіони, де відбудуться презентації", – говорить Юлія Сачук.

На презентацію завітав і голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ, протоієрей Валентин Марчук.

"Я радий, що ми дружимо вже не один рік і приємно те, що ще рік тому говорили з представником піцерії "Теревені", де вперше зробили меню шрифтом Брайля і сьогодні вже бачимо подальшу співпрацю. Уже найближчим часом ми плануємо реалізувати черговий проект для незрячих. Тому радію, що ця презентація відбулася, хоча ще не навчився читати шрифтом Брайля", – каже духівник.

На це Віталій Ткачук пожартував, мовляв, нічого страшного, адже він теж ще не навчився читати, як зрячі.

Далі учасники презентації приступили до дегустації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter