Роботи з реконструкції Театрального майдану, в першу чергу, мають на меті організацію в центрі Луцька  зони для відпочинку та проведення заходів міського значення.

Читайте також: Стали відомі результати туристичної привабливості Луцька

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Наразі ця площа майже не виконує публічних функцій, є фактично транзитною зоною між вулицею Лесі Українки та проспектом Волі, та частково виконує роль неорганізованої автостоянки.

Площа не відповідає критеріям ні рекреаційної території, ні території для проведення масових заходів.

"Освітлення площі недостатнє, освітлюються лише магістральні вулиці,
а центральна частина, включаючи пам’ятник Лесі Українки знаходиться в темній зоні. Частину освітлення площі беруть на себе гірлянди святкової ілюмінації, а також відбите світло вітрин та реклам магазинів.

Функції території масових заходів площа виконує кілька разів на рік і то тільки за умови монтажу на ній додаткових конструкцій – сцени, торгових павільйонів, тощо.

Проектом пропонується перетворення транзитної пішохідної зони на публічний простір, з виділенням місць соціальної активності і відпочинку, спілкування та релаксації.

Передбачається створення додаткових точок притягнення – (фонтану, сучасно оформленої території для активного та пасивного відпочинку), створення рекреаційної зони з лавами для відпочинку поза межами транзитних пішохідних напрямків, оптимізація транспортних потоків з організацією автостоянок, відчутне збільшення площі зелених зон", – йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter