Служба безпеки України викрила протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду B2B Jewelry для заволодіння коштами українських громадян.

Читайте також: Шахраї активізували нову схему в Instagram: як вберегтися українцям

До організації фінансової оборудки причетні понад 20 осіб, а також залучено понад 100 підконтрольних юридичних осіб. В результаті діяльності злочинного угрупування постраждали 600 тисяч вкладників.

Крім того, орієнтовна сума, яку привласнили зловмисники, сягає понад 250 мільйонів доларів. Натомість магазини по всій Україні досі діють, зокрема і в Луцьку.

Журналіст під виглядом клієнта зателефонував у луцький магазин, і там повідомили, що структура працює в звичному режимі – приймає гроші в населення і виплачує їх. Мовляв, лише змінили адресу магазину, повідомляє ІА Волинські новини.

Читайте також: Порівнюють з пірамідою B2B Jewelry: нова шахрайська схема набрала обертів в Україні

За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

Засновник фінансової "піраміди" B2B jewelry Микола Гонта повідомив, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а юристи компанії готують позови про спростування інформації про блокування мережі, яку раніше розмістило СБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook