Члени Луцької міської виборчої комісії взяли до уваги постанову Верховного Суду України про припинення ініціювання відкликання п'яти депутатів Луцької міської ради.

Читайте також: Підкуп, самоправство, закритість: як відкликали неугодних депутатів Луцькради

Про це йшлося під час засідання міської виборчої комісії, яка відбулася 7 червня.

У залі засідання були присутні і депутати, "долю яких" вирішувала комісія.

Від так, саме засідання розпочалося із палких суперечок голови комісії Леоніда Будцева з членами комісії. Зокрема, він намагався не дати можливості двом новим членам, Ірині Чебелюк та Лілії Ярощук, зачитати присягу і перейти до участі в розгляді питань порядку денного.

Голова комісії всіма силами перешкоджав тому, аби Ірина та Лілія зачитали тексти присяги та приступили до виконання своїх робочих обов'язків. Таким чином, можна стверджувати, що Леонід Будцев порушуючи закон, намагався не допустити того, аби комісія в більшості проголосувала за припинення ініціативи відкликання депутатів. 

Проте, після тривалої суперечки вони все ж зачитали присягу.

Зокрема, новий член комісії Ірина Чебелюк запропонувала внести до порядку денного проект рішення про взяття до відома постанови Верховного Суду від 25 квітня 2018 року № 803/1159/17 про припинення ініціативи відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра КозлюкаЄвгенія ТкачукаСергія БулиАркадія Соломатіна та Костянтина Петрочук.

Читайте також: Деякі гниди лізуть в мою сім'ю, а нардеп дає 1 млн на моє відкликання, – Ткачук про відхід з посади голови земельної комісії

Проте, попереписувавшись із кимось по телефону, Будцев зробив термінову перерву для того, аби ознайомитися з пропозицією та зателефонувати в ЦВК. Після перерви він стверджував, що, на його думку, ухвалювати рішення про припинення ініціативи відкликання депутатів міськради комісія не може, відповідно до постанови Верховного Суду.

Присутній на комісії адвокат депутатів Святослав Туз повідомив, що комісія як колегіальний орган вільна в обговоренні питання та має право ухвалювати будь-яке рішення.

Від так, Ірина Чебелюк заявила, що постанову про припинення ініціативи відкликання депутатів Луцької міськради пропонують ухвалити, зважаючи на те, що комісії не вдалося провести перевірку достовірності підписів громадян на підписних листах на підтримку ініціативи відкликання депутатів.

Зокрема, за цей проект рішення проголосували 11 членів комісії, проти було 7 членів. Таким чином, Луцька міська виборча комісія припинила ініціативу відкликання п’яти депутатів Луцької міськради.

Читайте також: Чиє замовлення виконує голова виборчої комісії?

Нагадаємо, на кошти олігархічної групи "Континіум" Степана Івахіва, члени обласного осередку БПП "Солідарність" ініціювали відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Самі депутати стверджують, що для їх відкликання, відповідно до чинного законодавства, немає жодних підстава сам процес відкликання є спробою БПП "Солідарність" та олігархічної групи "Континіум" захопити владу в місті та приватизувати стратегічні підприємства в Луцьку. 21 серпня 2017 року члени Луцької ТВК проголосували за постанову про припинення ініціативи за відкликання депутатів. Підставою для цього стали чисельні порушення процедури, "мертві душі" в списках тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter