У Луцьку через порушення розірвали договір з перевізниками, які працювали на маршрутах № 9а, 17а. Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету 18 грудня, – повідомляє Луцька міська рада.

Читайте також: У Луцьку відновлять ще два популярних маршрути

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Володимира Степанова, сьогодні перевізником, що закріплений за згаданими маршрутами, є КП "Луцьке підприємство електротранспорту", однак підприємство не має можливості здійснення таких перевезень у зв’язку із нестачею транспорту. Відтак, з 19.12.2019 року, з ініціативи організатора міських перевезень, буде розірвано договори на перевезення пасажирів автомобільним транспортом (маршрут № 9а та № 17а) з КП "Луцьке підприємство електротранспорту".

Також проєкт рішення передбачає оголошення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування № 9а, 17а. Участь у конкурсі можуть брати міські автобуси категорії М3 класу I з екологічними показниками не нижче Євро-2.

Перевізник, до проведення конкурсу, забезпечує на транспортних засобах, які пропонуються для роботи на автобусному маршруті, з резервними включно, наявність працездатного обладнання автоматизованої системи обліку оплати проїзду, системи GPS-моніторингу громадського транспорту, системи автоматичного сповіщення пасажирів, системи відеоспостереження.

Окрім того, умовами конкурсу передбачається робота на маршруті не менше одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Читайте також: Повідомили, коли на луцьких маршрутах працюватимуть контролери, щоб відслідковувати оплату проїзду

До проєкту рішення було внесено зміни.

"Попередньо, в нас курсувало близько 230 об’єктів транспорту, які забезпечували усі маршрути. Проте, під час переходу на електронну валідацію, ми побачили, що міські перевезення можуть бути забезпечені близько 150-ма одиницями транспорту, враховуючи маршрутки та тролейбуси. Це зменшить навантаження на дороги, в години пік не буде проблеми пересування центральними вулицями міста, зменшить загазованість, аварійність", – звернувся до членів виконкому перший заступник міського голови Григорій Недопад та запропонував об’єднати маршрути 9 та 9а у один, із назвою "Вересневе – Теремнівська".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook