Винахідник із Луцька спроектував у своєму гаражі авто вагою менше трьохсот кілограмів. Назвав розробку "Люльколіт", адже збудована вона на базі мотоколяски.

Читайте також: На Волині створять п’ять сміттєпереробних комплексів

У своєму гаражі на околиці Луцька Микола Лисенко буває майже щодня, – йдеться у сюжеті на каналі 2+2.

"Виникла така думка, а чого в саму коляску не поставити двигун зі скутера і колеса, щоб просто можна було на ній пересуватись", – каже винахідник.

Люльку з мотоцикла чоловік придбав за 500 грн. Підійшла лише одна, особливої моделі. Двигун розмістився ззаду, спереду місце для багажу. На 100 км ходу техніка бере менше 2 л пального, жваво набирає хід і на старті може дати фору навіть автомобілю.

На дороги зі жвавим рухом автомобіль виїздить не часто, бо поки що не зареєстрований. Тож наразі частіше дивує членів гаражного кооперативу.

Читайте також: "Волинський Сінгапур" претендує на звання "Найкраще село України"

"Спочатку хотілося назвати по назві люльки "Спутнік", а тато каже – давай "Люлькольот", це гумор: покататися, здивувати", – розповідає Микола.

Тепер чоловік зі своїм "Люлькольотом" часті гості технічних заходів. На них, крім міні–авто, бере із собою і експортний варіант відреставрованої Волги.

Микола придбав авто у стані брухту. Значну роль відіграла любов до машини із плавними лініями. На відновлення Волги пішов не один рік. Однак, тепер вона "королева" доріг, яка збирає на собі сотні поглядів. Микола каже: "Волга – тачка для душі, а "Люльколіт" – для драйву".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter