За останній тиждень в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). 

Читайте також: На Волині померла жінка, яка хворіла на COVID-19

Про це інформує ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ".

Зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Інтенсивний показник захворюваності становить 298 на 100 тис. населення, що на 38% менше епідемічного порогу, розрахованого для України. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. За результатами вірусологічних досліджень зразків матеріалів від пацієнтів із грипоподібними захворюваннями (ГПЗ) та тяжкими гострими респіраторними інфекціями (ТГРІ) визначені віруси грипу А (А(H1)pdm09, А не субтипований). Крім того, встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи.

На Волині епідемічна ситуація повторює загальнодержавні тенденції. Інтенсивний показник становить 328 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 10%). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник захворюваності менший на 41 %.  Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано ні на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 43%. Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (714 на 100 тис. населення), Луцькому (441,0) та Шацькому (458,3) районах.

Читайте також: У сусідній із Волинню області вперше виявили хантавірус

За даними закладів охорони здоров’я області за останній тиждень кількість хворих на ГРВІ зменшилась на 5% і становить близько 3,4 тис. осіб, проти 3,5 тис.  попереднього тижня. Проте, за останніх 7 днів в структурі захворюваності збільшилась частка дитячого населення  і становить 30% від загальної кількості постраждалих проти 26% попереднього тижня. Така ситуація є закономірною та прогнозованою і пояснюється відновленням навчального процесу.

Кількість госпіталізованих з ускладненим перебігом хвороби зменшилась на 10% і становила 93 особи, із них 15% – це діти віком до 17 років.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 84 тис. волинян, що дещо більше минулорічного рівня, (коли було зареєстровано 80 тис. захворілих), це 8,2% населення області.

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакциновано 2,5 тис. осіб, із них із 1,4 тис. груп ризику (55%).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook