Індивідуальні теплові пункти безкоштовно встановлять ще у трьох луцьких будинках. Цього разу пощастило мешканцям проспекту Соборності, 25б, 27 та 31.

Читайте також: Гроші за повітря: українців обурила історія з платіжкою за газ, яким не користувалися (відео)

Щоб обговорити всі нюанси, керівництво міста та ДКП "Луцьктепл" зустрілося з місцевими мешканцями, повідомляє Луцька міська рада.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що ІТП заплановано встановити у 254-ох багатоквартирних будинках. "Цьогоріч ми встановимо 120, а решту – наступного року. Ваш будинок потрапив до цього списку, адже ви маєте кращий показник розрахунку за послуги, які надає ДКП "Луцьктепло". В тих будинках, де вже поставили ІТП, є дуже хороші результати з економії тепла. Орієнтовно люди платять на 30% менше, ніж до того, як у них його встановили. Крім того, ми встановлюємо балансувальні клапани. Вони роблять так, що теплоносій подається в квартири максимально рівномірно від першого до останнього поверхів. Для вашого будинку ІТП встановлюється абсолютно безкоштовно. Його налаштують безпосередньо перед початком опалювального сезону. Тоді ви й відчуєте, яку економію він дає", – зазначив радник міського голови.

Читайте також:  На Волині п'ять людей отруїлися чадним газом в одній квартирі

Тим часом, перший заступник міського голови Григорій Недопад звернувся до мешканців з проханням зменшити існуючу заборгованість перед теплопостачальним підприємством. "Заборгованість, яка накопичується перед підприємством з квартир цілого міста сягає більше ста мільйонів. Всі кошти, які ми виділяємо на підтримку нашого комунального підприємства, нам потрібно забирати з ремонту дворів, закупівлі нових тролейбусів та іншого, що зробило б наше місто комфортнішим", – зазначив він.

Абонентська оплата за обслуговування ІТП становитиме до 20 грн на місяць з кожної квартири, більше ніяких фінансових витрат мешканці не нестимуть.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook