1 січня хулігани у Луцьку підірвали петарду майже під ногами в учасника АТО.

Читайте також: У Луцьку компанія молодиків кидала петарди під колеса авто

Про це написала письменниця Лєна Шторм у Фейсбуці.

Прикрий випадок трапився у центрі Луцька, у вівторок, 1 січня.

"Сьогодні одні дядечко і тітонька гуляли святковим центром. Майже перед ними розірвалася гучна петарда. Зойкнула навіть тітонька, а в дядечки спрацював військовий рефлекс. Асоціативні ряди – розірвані міни, пошматовані тіла побратимів", йдеться у дописі. 

Читайте також: У місті на Волині чоловік напав на перехожого з ножем

За словами лучанки, атовця втримала за руку жінка, яка була в той час поряд.

"Якби не втримала, сьогодні було б кілька покалічених петардастів, а дядечку б нічого не було, бо в нього інвалідність і зафіксований ПТСР. Правда, тітонька теж рознервувалася і виматюжила петардастів посеред вулиці. Попри те, що в звичному житті навіть посилає літературно", – пише Лєна Шторм. 

"Шановні батьки учнів та студентів! Коли ви випускаєте своїх дітей гуляти посеред ночі, повідомляйте щодо піротехніки. Ніхто не хоче робити їм зле. Але в нас є достатньо дядечок, які пізнали жахи війни і в яких сенсорні системи спрацьовують інакше… І це не про спекуляцію на темі АТО. Це про банальну адекватність, розуміння та відповідальність – вашу і ваших дітей. Бо тітоньки, яка втримає за руку після розриву гучної петарди в кількох метрах, може не опинитися поряд", – додала письменниця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter