У Луцьку водій, який збив пішохода біля торгового центру "Ювант", був звільнений від відбуття покарання.

Читайте також: На Волині авто збило 63-річного мотоцикліста

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 6 липня, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 7 квітня 2016 року близько 21 години 40 хвилин обвинувачений рухався на автомобілі Volkswagen Passat в правій смузі руху напроти ТЦ "Ювант" у напрямку вулиці Рівненської зі сторони вулиці Конякіна зі швидкістю не меншою 55.6-56.5 км/год. Так, водій порушив правила безпеки дорожнього руху, не стеживши за дорожньою обстановкою та не реагувавши на її зміну, тому при виникненні небезпеки для руху пішохода, який перебігав проїзну частину з ліва на право відносно руху автомобіля по регульованому пішохідному переходу, не вжив заходів для зменшення швидкості, допустивши наїзд на нього.

Внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху обвинувачений спричинив потерпілому тілесні ушкодження у виді закритого перелому правої плечової кістки у верхній третині, обширну гематому (крововилив) під капсулу селезінки, розрив селезінки, що призвело до оперативного втручання видалення травматичної селезінки. За ступенем тяжкості отримані травми відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

Читайте також: На Волині водій врізався в зупинку та втік

Допитаний водій свою вину не визнав, однак його вина була доведена дослідженими у судовому засіданні доказами.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік, втім на підставі п. "в" ч.1 ст. 1 Закону України "Про амністію у 2016 році" звільнив його від призначеного покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter