У кожну четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору. В цей день, небайдужі долучаються до поминального богослужіння, а також покладають квіти, до символічних пам’ятників і запалюють свічки.

Читайте також: Назвали країни, які визнали Голодомор геноцидом українців

Скорботні заходи в пам'ять за українців, які загинули від голоду, відбулися в Луцьку 24 листопада, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Більше півтисячі лучан зібралися на Театральному майдані, аби у складі громадської ходи за участю представників влади та духовенства вирушити до Замкової площі.

Панахиду за загиблими очолив луцький і волинський митрополит Михаїл, який після спільної молитви звернувся до всіх присутніх.

Читайте також: Лучан запрошують взяти участь у скорботних заходах та долучитися до акції "Запали свічку!"

"Ми щороку приходимо на цю площу, щоб згадати минуле трагічних сторінок нашої історії. Це Голодомор, це знищення людей, це втрата поняття любові до ближнього. Лише ненависть у серці спонукає людину вбивати собі подібних, і неважливо з якої причини. 85 років минуло, і було вдосталь уроків історії любові до ближнього, любові до життя, любові до своєї землі…" – сказав Михаїл.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter