Уже в новому опалювальному сезоні лучани можуть сплачувати за тепло і гарячу воду за новими тарифами.

Читайте також: У Луцьку припинили постачання гарячої води для трьох багатоквартирних будинків

Про це йшлося 2 вересня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, передає ІА "Волинські новини".

Як розповів заступник директора ДКП "Луцьктепло" Олександр Бабич, нові тарифи підприємство хотіло б запровадити вже з нового опалювального сезону, однак поки зміни не можуть бути застосовані, адже, згідно з законодавством, не вибрано відповідної моделі відносин.

За словами Олександра Бабича, двоставкові тарифи на теплову енергію будуть на 27% нижчими за діючі. Впровадження нових тарифів також дозволить врахувати нову вартість газу, вартість його розподілу, вартість розподілу електроенергії та підвищення заробітної плати працівникам.

Читайте також: У Луцьку декілька багатоповерхівок залишились без гарячої води

"Ці тарифи економічно обґрунтовані", – сказав Олександр Бабич і додав, що двоставкові тарифи міститимуть постійну і змінну частини, зокрема вартість спожитих послуг.

Водночас заступник директора "Луцьктепла" поінформував, що заборгованість за спожиті послуги перед підприємством серед населення становить 91,9 мільйона гривень, а серед юридичних осіб – 4,24 мільйона гривень. Зараз "Луцьктепло" укладає зі споживачами договори реструктуризації боргу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook