У Луцьку купили сміттєвоз, що може спустошувати підземні баки і невдовзі встановлять перші підземні контейнери.

Читайте також: Мешканці ОТГ на Волині скаржаться на сміттєзвалище біля школи

Про це "Першому" розповів директор міського департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

За його словами, спеціальний сміттєвоз, який коштував 2 мільйони гривень, купили за кошти міського бюджету комунальному підприємству "Луцькспецкомунтранс".

Де з'являться перші смітники

Перші підземні смітники встановлять на вулиці Гулака-Артемовського, біля будинку №13.

"Ми розробили проект. Шукаємо підрядника, який може це втілити", – розповів чиновник.

Читайте також: Берег Світязя прибрали від сміття (фото)

Двір на вулиці Гулака-Артемовського обрали, тому що там стоїть близько десяти звичайних контейнерів, біля яких часто безлад.

Натомість там поставлять два підземні баки. Кожен з них об’ємом п’ять метрів кубічних заміняє п’ять звичайних смітників.

Скільки вони коштують

Один підземний контейнер коштує 180 тисяч гривень. Разом зі встановленням та облаштуванням майданчика два обійдуться у півмільйона гривень.

Де ще будуть нововведення

Міська рада звернулась до місцевих забудовників, аби вони теж ставили підземні баки на своїй території. Зі слів Юрія Крася, відгукнулись будівельні компанії "Інвестор", "Луцьксантехмонтаж №536", "Житлобуд-2", "Яровиця". Вони поступово облаштовуватимуть майданчики та встановлюватимуть підземні контейнери у своїх житлових комплексах.

Читайте також: Сміттєвої катастрофи на Волині не буде: Луцькрада має намір придбати нові установки для фільтрації

Раніше, генеральний директор компанії "Інвестор" Андрій Разумовськийрозповідав, що такі контейнери поставлять у ЖК "Супернова".

"Від таких контейнерів не буде запаху, вони не принаджуватимуть бездомних псів, сміття не розноситиме вітер. Сміття сортуватиметься. У контейнері є датчик заповнення – машина повинна приїздити тільки у потрібний час", – пояснював забудовник.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook