Члени виконкому затвердили проект бюджету Луцька на 2018 рік. 

Читайте також: Казнокради забили на сполох через бюджет Луцька?

За словами голови Департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової, загальна сума видатків – близько 2,5 млрд грн. Особливу увагу приділили освіті та медицині, так як держава не виділила достатньо грошей зі свого бюджету на ці галузі, інформує12 Канал.

Дискусія виникла між членами виконкому щодо фінансування сфери туризму. За 2017 рік туристичний збір склав майже 260 тисяч грн. На 2018 рік закладена сума в 6 разів більша – 1,5 млн грн.

Читайте також: Скільки грошей отримає Волинь із держбюджету у 2018 році

Деякі депутати не сприйняли цю ідею, зазначивши, що це марнування горшей з казни. Однак секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт навів свої аргументи.

"Міська рада – це не структура, яка займається виключно зароблянням грошей. Сьогодні ми вкладаємо в туристичну галузь більше, ніж вона дає віддачі. Коли ми говоримо про турстичний збір, то варто пам'ятати, що кожен турист, приїжджаючи у наше місто, залишає кошти", – зазначив Пустовіт.

Врешті проект бюджету Луцька на 2018 рік був затверджений. За нього проголосували 12 членів виконкому з 13. Остаточно документ буде затверджений депутатами міськради на наступній сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook