В рамках операції "Спирт", податковою міліцією Волині спільно з працівниками УСБУ у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, припинено діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв. Про це інформує ДФС Волині.

Читайте також: На Волині з магазину злодії "винесли" алкоголь та цигарки на 12 тисяч

Так, у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 КК України, встановлено, що лучанин розгорнув свою протиправну діяльність з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв на території дачної ділянки м. Луцька. Весь процес незаконного виробництва, що здійснювалося у вкрай неприйнятних санітарних умовах, документально зафіксовано під час проведення обшуку.

Більш того, правоохоронці в присутності понятих застали на "гарячому" зловмисників, які саме в той момент здійснювали розлив горілчаних виробів.

За попередньою інформацією з’ясовано, що ймовірно фальсифікат реалізовувався в "дрібних" торгових точках міста Луцька та Луцького району, а також через мережу Інтернет, зокрема через спільноту у мобільному мессенджері Viber.

Відтак, за результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено готову алкогольну продукцію відомих торгових марок та 2000 літрів рідини з характерним запахом спирту, з якого в подальшому зловмисники планували виготовити чергову партію оковитої. Крім того, вилучено обладнання для виготовлення фальсифікату, порожню тару, корки, етикетки, шланги, лійки. Орієнтовна вартість вилученого підакцизу становить більше 500 тисяч гривень.

Читайте також: На Волині виявили автомобіль вщент заповнений підозрілим алкоголем

В ГУ ДФС у Волинській області вкотре попереджають, що триває проведення операції "Спирт", а тому працівники податкової міліції в посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook