Приходячи у магазин, на полицях виставлені десятки, а можливо і сотні видів кави. Заварна, розчинна, в зернах. Велика пачка, красива наліпка, іноземний виробник, а головне – приваблива ціна.

Читайте також: У Луцьку виявили підпільну АЗС

Зараз придбати дорогу каву може не кожен. Ціна закордонного продукту коливається у межах 100-190 гривень. Тому кавомани середнього класу завжди у пошуках дешевшого, але відомого виробника. Однак, при покупці такого товару не кожен задумується про те, що замість смачної, запашної кави ви можете отримати подрібнені жолуді, або ж у кращому випадку – ячмінь.

І так у Луцьку знайшли підпільне виробництво кавової продукції. 33 мішки з ячменем, 3 кілограми сирих кавових зерен, спеціальне обладнання для перемолу, обсмажування і пакування кави та самі упаковки – все, що потрібно для ось такого бізнесу.

Читайте також: В Україні майже вдвічі зросла кількість підробленого алкоголю відомих брендів

Волинські слідчі відкрили кримінал за даним фактом. Але суд не дав дозволу на конфіскацію всього цього "добра", тобто виготовлення кави із ячменем може продовжуватися.

Втім, націкавіше те, що упаковки не прості, а відомого німецького виробника – "Dallmayr" та "NapoCoffe". Отакий от міні-завод "відомого бренду" у закинутих складах міста.

Продавці на місцевих ринках кажуть, що напій таких марок навіть по закупці коштує дуже дорого. Деякі ніколи навіть не чули про таку каву в такій упаковці.

Продавці зазначають: "Розчинна кава Dallmayr Premium – чудовий натуральний сублімований напій кави, створений з добірних зерен 100% арабіки преміум сортів. Володіє багатим насиченим ароматом. При приготуванні утворюється ніжний, рівний шар пінки. Dallmayr Premium – ідеальне рішення для любителів кави, які цінують високу якість і простоту приготування".

На сайті не вказано виробника і увага – ціна. За одну пачку пані, яка продає каву просить всього лиш 75 гривень. Для оптових покупців навіть діє знижка – по 63 гривні за пачку.

За номером, який вказаний на сайті, відмовились називати своїх постачальників "брендової" кави та зазначили, що наразі їхній склад зачинили, але не через перевірку правоохоронців, а через проблеми з орендою приміщення. Але тут і так зрозуміло, що у пачці більше продукту х хмелю та інших добавок, аніж самої кави.

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter