В опіковому відділенні реконструктивно-відновної хірургії китиці Луцької міської клінічної лікарні – семеро пацієнтів із діагнозом "обмороження", – розповів Суспільному завідувач відділення Роман Трач.

Читайте також: На Волині літня жінка не могла потрапити у власну квартиру

За вихідні, коли температура повітря подекуди становила -8 º вдень та -14 º уночі, в опікове відділення потрапили троє людей з обмороженням.

Загалом у відділенні з обмороженням госпіталізовано семеро людей.

Від початку року, каже лікар-комбустіолог, у стаціонарі опікового відділення пролікували 16 людей з обмороженням рук і ніг. В основному у медзаклад потрапляють пацієнти з відмороженням другого ступеня, каже медик.

Зі слів Романа Трача, людям надають повноцінну медичну допомогу, тож відморожені сегменти кінцівок вдається врятувати відморожені сегменти руки та ноги. Каже: ампутацію проводили у двох випадках, коли пацієнти потрапляли до лікарні через 7-8 днів після холодової травми.

Читайте також: У селі на Волині трактор, розчищаючи дороги від снігу, на смерть переїхав чоловіка

В опіковому відділенні довелося лікувати обморожені руки ковельчанину Михайлу Клімуку. Чоловік приїхав у Луцьк до брата. Каже: пізно ввечері не було громадського транспорту, тож рушив пішки, без рукавиць. Зі слів чоловіка, холоду не відчував, а вже вдома помітив, що руки і посиніли, і почервоніли.

Завідувач опікового відділення зазначив: обморожені руки чи ноги опускати в гарячу воду та обтирати снігом не можна, адже це – додаткова травма. Найголовніше, із його слів, вчасно звернутися до медиків.

Щоб уберегтися від обмороження, потрібно вдягатися тепло, не йти на мороз голодним та не вживати алкоголь, додав лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook