У Луцьку відкрили перший майданчик для вигулу чотирилапих улюбленців, який розташований у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону обласного центру Волині 25 листопада, пишуть Волинські Новини.

Власники лабрадорів, бульдогів, хаскі та такс не приховували радості від відкриття майданчику, адже відтепер їхні улюбленці можуть спокійно бігати без повідка. Загалом площа майданчику для вигулу собак становить 240 квадратних метри. На вході розміщенні правила, яких мають дотримуватися всі без винятку господарі чотирилапих. Окрім того, на території майданчика є установка, яка поєднує смітник та відділ для пакетів, аби за собаками можна було прибирати.

Ініціаторка ідеї створення майданчика Анна Курнєва розповіла, що власники чотрилапих прийняли участь у громадській ініціативі, міська влада виділила 50 тисяч гривень на проект та матеріали, 25 тисяч гривень зібрали мешканці. З її слів, новостворений майданчик для собак убезпечить домашніх улюбленців від автомобілів на дорозі та дозволить їм бігати без повідка.

Зауважимо, що у планах «собачників» встановити спеціальні бар’єри для тренування чотирилапих.