У Луцьку запланували безліч заходів на Новорічні та Різдвяні свята.

Читайте також: Новорічна ялинка: де, за скільки і як придбати на Волині святкове дерево

Відповідне розпорядження підписав виконувач обов'язків міського голови Григорій Пустовіт. 

Розпочнуться святкування у день святого Миколая: біля пам’ятника святому Миколаю у Луцьку проведуть акцію "Миколай пам’ятає про всіх", а на Театральному майдані урочисто засвітять новорічні ялинки. 

Також у цей день у Палаці культури почне діяти арт-проекту "Різдвяна майстерня". А ще в грудні передаватимуть Луцьку Віфлеємський вогонь. 

Упродовж свят на Лесі Українки діятиме мистецький проект "Вулиця Різдвяних янголів".

9 січня у Луцьку відбудеться фестиваль вертепів "З Різдвом Христовим!"

12-13 січня – новорічно-різдвяний концерт "І сталось диво…" за участі творчих колективів та етно-фестиваль "Різдво у Луцьку" на Театральному майдані.

19 січня в Палаці культури міста Луцька відбудеться фестиваль "Різдвяні піснеспіви". 26  – Всеукраїнський фестиваль-конкурс спортивного бального танцю "Різдвяні зірочки – 2019".

Читайте також: Як прикрасять Луцьк до новорічних свят

Крім того, забезпечать тематичне святкове оформлення закладів торгівлі, ресторанного господарства та сфери надання послуг і пунктів дрібнороздрібної торгівлі. А супермаркетам Луцька пропонують провести святкові акції з нагоди новорічно-різдвяних свят.

На Театральному майдані встановлять новорічне містечко, там діятиме ярмарок. Новорічні ялинки будуть і в мікрорайонах міста. У центрі міста організують святкову ілюмінацію. Також організують святкове оформлення гірляндами дерев на проспектах Волі, Відродження, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Президента Грушевського та на вулицях Лесі Українки, Винниченка.

У громадському транспорті, на ринках і в закладах торгівлі звучатимуть колядки та щедрівки. А в новорічну ніч курсуватиме громадський транспорт. 

Загалом на підготовку та проведення заходів під час новорічно-різдвяних свят у Луцьку планують витратити 50 тисяч гривень. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter