Невдовзі в Луцьку можуть запрацювати камери відеоспостереження в рамках програми "Безпечне місце". Про це йшлося 21 червня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, передає ІА Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку вантажівка цинічно зливала нечистоти на землю і засмерділа частину міста (відео)

Директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська нагадала, що у грудні минулого року департаменту передали функції щодо замовлення робіт і установлення мережі в рамках програми "Безпечне місце".

Вона звернула увагу на те, що в Луцьку програма не діє, натомість успішно працює в багатьох містах України.

"Ми спробуємо запустити програму за 2-3 тижні", – сказала Юлія Сиротинська.

Читайте також: У Луцьку п'яний молодик втікав від патрульних (фото)

З її слів, із держбюджету є акумульовані кошти, які бережуть для впровадження програми, котру хочуть реалізовувати в декілька етапів.

Уже побудована частина оптоволоконної мережі та встановлена частина камер, зокрема на в’їздах і виїздах із міста, що дозволить моніторити порушення водіями правил дорожнього руху.

Як зазначила Юлія Сиротинська, в планах – розмістити по всьому місту камери, які зможуть розпізнавати навіть у темну пору року номерні знаки та кольори автомобілів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook