У Луцьку планують запровадити електронні квитки для проїзду в громадському транспорті.

Про це стало відомо сьогодні, 5 вересня, під час засідання виконавчого комітету міської ради.

"Встановлена оплата проїзду за обліком пасажирів. Сьогодні міська рада, як організатор не знає кількості перевезених пасажирів у міському громадському транспорті та кількості пільгових категорій, адже у нас в транспорті присутня готівкова оплата. Ми хочемо ввести безготівковий розрахунок − це дасть змогу водіям зосередитись на дорозі. Також ми зможемо оптимізувати маршрути за кількістю пасажирів. Ми будемо бачити куди пустити більше транспорту, а де можна залишити так як є", − наголосив начальник управління транспорту та зв'язку Степанов Володимир.

Читайте також: Лучани висміяли горе-експерта за висновок про вкрадені кондукторами 5 млн грн

Планується впровадити, щоб оплата відбувалася через електронні картки, які отримають всі пасажири.

"Ми зв'язалися з операторами, які розробляють цю електронну систему, аби вони якомога більше розширили мережу, тобто пасажири могли поповнювати картки через термінал, будь де та якомога легше було оплатити проїзд у транспорті", − зауважив Степанов Володимир.

Член Луцького міськвиконкому Серватович Олександр поцікавився, чи буде один квиток на всі види транспорту, чи валідатори на оплату стоятимуть тільки у комунальному транспорті чи ще будуть у приватному.

Начальник управління транспорту та зв'язку відплвів: "Є три джерела фінансування валідаторів − міська влада, оператор, перевізники, тому кожен перевізник буде вирішувати чи стоятиме така система у нього в маршрутці, але ми плануємо встановлення валідаторів у всьому транспорті, щоб не створювати незручності. Карточки можуть бути різні".

Цю систему планують запустити у третьому кварталі 2019 року.

Рішення прийнято!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter