Луцький міськрайонний суд Волинської області виніс вирок у справі про вимагання грошей неповнолітнім студентом Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Читайте також: Долар опинився під загрозою: у світі відмовляються від американської валюти

22 березня 2019 року, близько 15:40, погрожуючи розповісти небажану інформацію щодо теж неповнолітньої дівчини, вимагав від неї 300 доларів США, пише "Конкурент".

При цьому обвинувачений погрожував дівчині, шарпав її одяг та видавав себе за представника правоохоронних органів, показавши несправжнє посвідчення.

Під страхом розправи, потерпіла змушена була підкоритися. У той самий день вона передала йому 300 доларів. Однак на цьому злочинець не зупинився. До 3 квітня від тероризував її, надсилаючи смс-повідомлення з вимогою передати йому ще 4 тисячі гривень. При цьому погрожував фізичною розправою. Аби та не сумнівалася в правдивості його намірів, злочинець надіслав фото будинку, у якому дівчина проживала з матір’ю. Таким чином показував, що знає, де та живе. Тож віддала гроші, які вимагав студент.

Читайте також: Митника зловили на хабарі, за зміну заробляв до 30 тисяч гривень

Поліції кваліфікувала такі дії як вимагання, що поєднане з погрозою насильства та самовільне присвоєння владних повноважень. Допитаний у суді свою провину визнав та розкаявся.

Між ним та прокурором була укладена угода. Його визнаним винним та присудили до 3 років позбавлення волі, однак на зрештою домовилися про іспитовий термін на два роки, якщо той не попадеться на злочині та буде виконувати вимоги суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook