У Луцькому міськрайонному суді розглядається справа про підозру у вчиненні службового злочину. На лаві підсудних опинився завідувач кафедри військової підготовки Павло Турсумуратов. Йому інкримінують отримання неправомірної вигоди. 

Читайте також: Студент Луцького "політеху" присоромив VIP-агітатора Порошенка на виступі в ЛНТУ

26 липня 2018 року у місті Луцьку завідувача військової кафедри ЛНТУ Павла Турсумуратова затримали на отриманні хабара у розмірі 200 доларів США від студента за вирішення питання щодо позитивної здачі іспиту. У Луцькому міськрайонному суді Волинської області його захисник Сергій Полячук спростовує обвинувачення, яке інкримінують його підзахисному. Зокрема, вважає що заявник навмисно перекрутив обставини, що відбувалися того дня.

Павло Турсумуратов своєї вини не визнає, а обвинувачення вважає безпідставними та надуманими. Враховуючи ці обставини Сергій Полярчук подав до суду клопотання про визнання не дійсними, одних з основних доказів по справі, матеріалів негласних слідчих розшукових дій. Сторона державного обвинувачення попросила перенести судове засідання у зв'язку з необхідністю ознайомитись з клопотанням захисника підсудного.

Читайте також: Донька ректора луцького вишу заробила 310 тисяч, як борець з корупцією

"Я би хотів отримати підписане клопотання та долучити його до матеріалів свого наглядового провадження і подати суду письмове заперечення, щодо викладених обставин в цьому клопотанні, тому прошу оголосити перерву, надати таку можливість стороні обвинувачення надати свої письмові заперечення, щодо цього клопотання", – каже Богдан Гончар, прокурор. 

Нагадаємо, Павлу Турсумуратову інкримінують ч.1 ст.368ККУ, тобто одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому загрожує штраф або обмеження волі без права обіймати певні посади протягом трьох років.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook