Луцька прокуратура укотре закликає автовласників бути пильними, адже в обласному центрі щодня трапляються крадіжки із авто.

Читайте також: На Волині викрили підпільну АЗС

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Попри застереження правоохоронців, водії транспортних засобів через власну необачність продовжують залишати в салонах автомобілів цінності та майно, яке стає легкою здобиччю для крадіїв, адже щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі – часу потрібно зовсім мало.

Таким чином, кількість зареєстрованих упродовж поточного року на території Луцька та Луцького району крадіжок з автомобілів перевищила 200.

Лише останніми днями, проникнувши через розбите скло в авто, припарковане біля готелю «Профспілковий», злодії викрали з нього гаманець з 5 тис. грн. та інші цінності, завдавши власнику майнової шкоди на 6 тис. грн.

Із салону вантажівки, яку водій залишив відчиненою під одним із магазинів на вулиці Клима Савура у Луцьку, спритний злочинець викрав мобільний телефон вартістю 3 тис. грн.

Із незамкнутих автівок злочинці поцупили залишені в салонах чоловічу сумку з грішми і телефоном, завдавши власнику матеріальної шкоди на суму 22800 грн., та жіночу сумочку з грішми й двома телефонами, завдавши власниці шкоди на 10 тис. грн.

Проте, ці злочини можна було попередити, дотримуючись простих правил:

обладнати автомобіль протиугінними приладами.

не залишати авто незамкненим без нагляду.

на вулиці ставити автомобіль лише в освітлених місцях.

не залишати в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.

Прокуратура звертається до автовласників з проханням подвоїти пильність у час зимових свят, коли транспортні засоби надовго залишаються без нагляду під торговими й розважальними центрами та закладами харчування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter