Сьогодні, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, було прийнято перелік рішень щодо затвердження схеми організації дорожнього руху в місті Луцьку. Про заплановані зміни розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк.

Читайте також: Представили нового Голову Волинської ОДА (фото)

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Він розповів, що основною метою розробки схем є підвищення безпеки пішоходів за рахунок влаштування нових пішохідних переходів та острівців безпеки на наявних переходах з інтенсивним рухом, збільшення пропускної здатності вулиць шляхом заборони стоянки на проїзній частині, зменшення числа конфліктних точок на перехрестях та в місцях виїздів на вулиці з дворових територій, офісів і т.д. шляхом заборони лівих поворотів, що, в свою чергу, зменшить число дорожньо-транспортних пригод.

Зокрема, з 1 липня 2020 року на проспекті Перемоги буде заборонено лівий поворот на вулицю 8 березня та генерала Шухевича; для розгрузки правої смуги руху у потрібних місцях буде встановлено знак "Стоянка заборонена". На проспекті Василя Мойсея буде створено острівець безпеки на пішохідному переході біля Меморіалу Вічної Слави; встановлено знак "Зупинка заборонена", аби не заважати руху громадського транспорту.

На вулиці Даргомижського планується запровадити односторонній рух від вулиці Богдана Хмельницького до готелю "Світязь".

На вулиці Івана Франка буде організовано рух транспортних засобів та заборонено поворот наліво до вулиці Шевченка.

Читайте також: Луцькі таксисти збунтувалися проти популярного додатку "Тачку" (відео)

На кільцевій розв’язці проспект Відродження — проспект Соборності — вулиця Гордіюк буде запроваджено рух в дві смуги та впорядковано навколишні паркінги.

На правій стороні вулиці Заповітної буде встановлено знак "Зупинка заборонена".

На вулиці Карпенка-Карого в районі заправки "Укрпетроль" пропонується запровадити рух прямо при будь-якому сигналі світлофора.

На вулиці Градний Узвіз буде обмежено рух транспортних засобів півкулями в районі пішохідного руху на Театральному майдані нашого міста.

Також буде змінено рух в районі встановлення та демонтажу дорожніх знаків та табличок до них на вулицях Глушець, Замковій та Галшки Гулевичівни. Зокрема, на вулиці Глушець буде встановлено знак "Зупинка заборонена" в районі заїзду до паркінгу павільйону Центрального ринку, а також за зупинкою громадського транспорту, що розташована біля стадіону навчально-реабілітаційного центру навпроти павільйону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook