У Луцьку за півтори доби знайшли та повернули викраденого кликуна місту.

Читайте також: У Луцьку кликун підписав угоду з міськрадою та зобов'язався сурмити за графіком: коли саме

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

У вівторок, 9 березня, до поліції звернулася посадовиця міськради та повідомила, що орієнтовно з 22:00 год. 08 березня по 09:00 год. 09 березня у Луцьку, на вулиці Лесі Українки, викрали скульптуру луцького кликуна. Сума збитку 15000 гривень.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група для проведення огляду місця події. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські провели кропітку роботу, аби оперативно встановити зловмисників, причетних до скоєння злочину, повернути кликуна місту та притягнути їх до відповідальності. І знову в цьому допомогла програма «Безпечне місто». Правоохоронці спільно із працівниками департаменту муніципальної варти Луцької міської ради передивилися відео із камер спостереження: на одному з них був зафіксований момент крадіжки.

Завдяки професійності та проведеним слідчо-оперативним заходам уже наступного дня поліцейські встановили осіб, які скоїли крадіжку скульптури. Зловмисники – лучани віком 25 і 35 років. Чоловіки пояснюють, що вкрали скульптуру для розваги, однак сьогодні в управлінні поліції щиро розкаялись у скоєному.Невдовзі їм оголосять підозру у вчиненому злочині, слідчі дії тривають.

Зазначимо, що це не перша крадіжка саме цього кликуна. У жовтні 2018 року двоє 15-річних лучан уже викрадали скульптуру. Поліцейські знайшли злодіїв, оголосили їм про підозру за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, скоєна за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України. Викраденого кликуна тоді вилучили та повернули місту. Слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт із матеріалами провадження скерували до суду.

Читайте також: Луцьких кликунів позначили на інтерактивній мапі

Також у 2019 році поліцейські повертали місту кликуна, який був викрадений із Театрального Майдану у Луцьку.

Усі зловмисники понесуть покарання за вчинене.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook