У Луцьку на проспектах Молоді та Відродження знесуть аварійні дитячі майданчики, а на їхньому місці встановлять нові.

Читайте також: Лучани скаржаться на несправні ліфти

Про це йшлося 14 вересня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту рішення, з метою запобігання травмуванню дітей на дитячих майданчиках міста, які розташовані на проспектах Молоді, 9 та Відродження, 18, враховуючи неодноразові звернення громадян до групи оперативного реагування "15-80", необхідно прийняти рішення щодо демонтажу ігрового обладнання дитячих майданчиків.

"Проведено обстеження дитячих майданчиків. Щодо майданчику на проспекті Молоді, то тут є чимало звернень громадян. На Відродження,18 майданчик також у плачевному стані", – зазначив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

"От як ми зараз виглядаємо в очах людей? Якийсь певний підприємець подарував Луцьку дитячий майданчик, ми за ним не слідкували. Замість того, щоби дивитися за ним, ми його просто демонтуємо", – наголосив член виконкому Ігор Алєксєв.

На що Юрій Крась зауважив, що майданчик на Відродження підлягає певній реконструкції, однак деякі елементи потрібно повністю змінювати.

Своєю чергою, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що чимало майданчиків у місті побудовані кандидатами в депутати під час виборів, тож вони були не дуже хорошої якості. Однак, як зауважив Григорій Пустовіт, він все одно вдячний за їхнє будівництво.

Читайте також: Луцький "Мотор" освоїв виробництво деталей для літаків ЗСУ

Дитячий майданчик на проспекті Молоді, 9 був облаштований підприємцями Бабієм А.В. та Макєєвим М.В. відповідно до рішення Луцької міської ради. За період експлуатації дерев’яне обладнання повність зносилося та стало непридатне для використання, крім того, ці конструкції несуть загрозу життю та здоров’ю відпочиваючих. Дитячий майданчик на проспекті Відродження, 18 облаштований підприємцями біля магазину "Наш край" власним коштом. Металеве обладнання дитячого майданчика та його дерев’яне огородження зруйновані невідомими особами, тому вони також небезпечні для здоров’я відпочиваючих.

Отож, члени виконкому вирішили дозволити демонтувати обладнання дитячих майданчиків. Також вони доручили департаменту ЖКГ надати пропозиції департаменту фінансів та бюджету для передбачення видатків з бюджету міста для облаштування цих дитячих майданчиків новим ігровим обладнанням.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter