У Луцьку підвищать вартість послуг зі збору та вивезення твердих побутових для усіх категорій споживачів.

Читайте також: У Луцьку визначили перелік робіт для порушників

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 липня, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич розповів, що чинні тарифи коригували, лише зважаючи на окремі складові витрат, наприклад на паливо, податки, заробітні плати працівників. Із того часу значного росту, своєю чергою, зазнали витрати на технічне обслуговування і ремонт автомобілів, які не переглядали з 2008 року.

"Тариф зростає максимально на 49 %. Щоби не складалося враження, що це надто багато, є приклади інших міст", – сказав Валерій Кузьмич і додав, що підприємство планує придбати один автомобіль і закупити нові контейнери для роздільного збору сміття.

"Ми хочемо зробити місто чистим. Ми розуміємо, що на підприємстві також є обов’язок розчистки міста від снігу та льоду. Ми провели розрахунки, і це підвищення тарифів доцільне", – наголосив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: Головний енергетик Луцька "захаращив" територію підприємства

Він зазначив, що потрібно дбати про працівників. Адже через недостатню зарплатню робітники виїжджають на заробітки.

Валерій Кузьмич підкреслив, що не вистачає підприємству водіїв, тому нерідко доводиться вмовляти вийти працівників не в їхні зміни. Передбачено підвищення зарплатні водіїв підприємства до 17 тисяч гривень.

"Це не наша примха, це необхідність", – сказав Валерій Кузьмич.

Григорій Недопад, своєю чергою, акцентував, що у Любліні, наприклад, зарплата водія сміттєвоза становить 4 тисячі злотих. Окрім того, працівників забезпечують житлом.

Проект рішення та розрахунки тарифів розглянуло територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Водночас вартість захоронення побутових відходів не змінюється.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter