У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яку очолює колишній керівник Ковельского МТМО Олег Самчук, вперше провели трансплантацію печінки. Операція тривала 11 годин.

Читайте також: Лікар з Волині розповів про унікальну операцію, яку вперше провели роботом-хірургом Da Vinci (фото)

Про це повідомив Олег Самчук на своїй сторінці у фейсбуці.

"У неділю у нашій лікарні пересаджено чотири органи – серце, дві нирки і печінка. Трансплантація печінки відбулася вперше на Західній Україні. Наш медзаклад став другим місцем у країні, де відтепер роблять такі операції", – зазначає лікар у дописі.

Донор – 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок. Розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство. Реципієнткою печінки стала 39-річна жінка із Житомира, яка мала цироз. Орган уже був критично вражений і врятувати її могла лише трансплантація.

"Щоб її виконати, на наше запрошення з Києва приїхала команда Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Операцію робили спільно з нашими спеціалістами. Вона тривала одинадцять годин! Минула доба продемонструвала: лікарі інтернаціональні. Незалежно від місць роботи усі приїхали у Львів і дружньо, забувши про будь-які амбіції, зробили велику справу – врятували життя чотирьох людей", – зазначає Олег Самчук.

Читайте також: Волинський лікар створив першу на Західній Україні кафедру хірургії та трансплантології

"Наша співпраця цього року продемонструвала хороший результат. І це тільки початок. У Львові ми будемо об’єдувати лікарів не тільки з України, а й Європи та світу. Наша лікарня і надалі буде відкритою для усіх, хто хоче розвивати медицину!" – додав він.

     

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook