У соціальних мережах активно поширюється фейкова інформація про те, що з 1 січня 2018 року, "згідно з новим законом", громадянам України віком до 45 років буде заборонено виїжджати за межі країни.

Читайте також: Українських школярів знову штовхають до самогубства у групах смерті

Про це повідомляє ТСН.

У фейкових повідомленнях стверджується, що нібито після Нового року набуде чинності закон, згідно з яким чоловікам-громадянам України, яким не виповнилося 45 років і без додаткових дозвільних документів, наприклад довідки з військкомату, буде заборонено виїжджати із країни. Така інформація поширювалася із посиланням на "джерела в Службі безпеки України".

Згідно з повідомленням видання, низка інших видань, що публікували цей фейк, стверджували, що "в СБУ підтвердили інформацію про те, що відразу після новорічних свят розпочнеться сьома хвиля мобілізації".

За словами "джерел", інформацію про нібито мобілізацію вже довели до військкоматів, проте офіційного розголосу ще було.

Журналісти ТСН наголошують, що з’ясували, що ця інформація є неправдивою, а сама новина вперше була опублікована ще у листопаді 2015 року.

У СБУ виданню підтвердили, що це – новина ще 2015 року, а зараз відбувається "реінкарнація старого фейку".

Зазначається, що першоджерелом неправдивої новини є інформаційний ресурс "Листок". Проте знайти цю інформацію на сайті видання не вдалося.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook