У Мінрегіонбуді пропонують на в’їзді до центральних районів великих міст встановити перехоплюючі автостоянки. Це значно полегшить рух, зменшить затори та ще й покращить екологію, запевняє заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Чим загрожує несплата штрафу за порушення ПДР?

"Власник авто, заїжджаючи до центру міста, матиме можливість залишити свою автівку на парковці та пересісти на громадський транспорт, щоб зручно дістатися до місця призначення. Тому в змінах до ДБН ми пропонуємо запровадити можливість організації перехоплюючих парковок для авто у великих містах", – говорить він.

За його словами, такі автостоянки потрібно розташовувати поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок громадського транспорту. Однак вони мають бути на відстані не більш ніж 150 метрів від об’єктів обслуговування.

Парцхаладзе зазначив, що місткість таких парковок визначається з урахуванням: до 50% машиномісць – для тривалого зберігання автомобілів (впродовж дня) і до 25% машиномісць – для поїздок з культурно-побутовою метою (на декілька годин).

Читайте також: У сервісному центрі МВС розповіли, що пишуть українці на індивідуальних автономерах

Нагадаємо: на українських трасах планують облаштувати так звані SOS-станції – засоби екстреного зв’язку при надзвичайній ситуації на дорозі. Можливість їхнього проектування наразі вивчають в уряді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter