Учора, 29 березня, на вулиці Соборній у Володимирі-Волинському наряд групи реагування патрульної поліції за порушення правил безпеки дорожнього руху зупинив автомобіль САЗ. За кермом транспортного засобу перебував 49-річний житель Володимир-Волинського району. Виявилось, що чоловік керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, інформує пресслужба поліції Волинської обалсті.

Читайте також: На Волині за вихідні затримали 15 п'яних водіїв

За уникнення адміністративної відповідальності водій надав поліцейським неправомірну вигоду у сумі 5 тис. грн. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Факт надання хабаря належним чином зафіксували. Гроші вилучили.  Автомобіль помістили на арештмайданчик. 

На правопорушника склали адміністративні протоколи за ч.1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Читайте також: У Луцьку п'яний водій спричинив аварію та намагався втекти з місця пригоди

За фактом надання хабаря поліцейським слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, до  чотирьох років позбавлення волі. Триває слідство. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook