Станом на 05.06.2018 року в місті Нововолинську зареєстровано 16 випадків кору.

Читайте також:На Волині школярка захворіла на кір

Проце йдеться на офіційній сторінці Нововолинської ЦМЛ.

Серед захворілих:
діти 0-1 рік – 2;
діти 1-4 роки – 2;
діти 5-9 років – 2;
діти 10-14 років – 4;
дорослі – 6

Лабораторно підтверджені 2 випадки. Зареєстровано 3 сімейних вогнища з 2 випадками. Серед захворілих четверо дітей мають щеплення по віку, також щеплений один дорослий.

Епідеміологами відділу Нововолинського міськрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" були проведені епідрозслідування у всіх вогнищах кору. Сімейними лікарями та педіатрами організовано медичне спостереження за контактними особами. В організованих колективах вжито заходів щодо локалізації та ліквідації вогнищ.

Читайте також: Кір на Волині не відступає: за тиждень захворіло 120 людей

Тому нагадуємо в черговий раз, єдиним захистом від кору є щеплення. У амбулаторіях, педіатричному відділенні центру ПМСД є наявна достатня кількість вакцини КПК Бельгійського виробництва "Пріорикс" виробництва "Глаксо Сміт Кляйн". Вакцина якісна, ефективна і безпечна, надається державою безкоштовно.
В

акцинації підлягають діти першого року життя або старші діти які з тих чи інших причин не були щеплені. Ревакцинації (повторному щепленню) підлягають діти 6-ти років або старші які не були щеплені. Тільки ті діти які отримали два щеплення проти кору, паротиту, краснухи, не захворіють на кір.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter