Тарифи на водопостачання, які були встановлені раніше, не дозволяли підприємству "Нововолинськводоканал" дотримуватися законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобов’язаннях та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення. У зв’язку з цим тарифи скорегували, тож місцевим мешканцям доведеться сплачувати більше.

Читайте також: Як українці отримуватимуть субсидії після монетизації

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради, пише Буг.

Головуючий на засіданні заступник міського голови Андрій Сторонський зазначив, що рішення не саме популярне, та разом з тим це необхідно зробити. В порівнянні з іншими містами області Нововолинськ має третє місце по тарифах на воду: найвищі – в Ковелі, далі – у Володимирі-Волинському.

"На сьогоднішній день наші комунальні підприємства, зокрема "Новолинськводоканал", має великі борги за світло. Вкотре "Волиньобленерго" погрожує відключити підприємство від електроенергії. Разом з тим, зростає мінімальна заробітна плата і щоб відкоригувати тарифи потрібно підняти вартість", – зазначає Сторонський.

Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть на 14,4 % або 2,32 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 18,44 грн. з ПДВ в т. ч.

– централізоване водопостачання – 8,46 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення – 9,98 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

Читайте також: Рева пояснив, як заробітчанам нараховуватимуть субсидії (відео)

Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) зростуть на 14,3% або 2,40 грн. вартість становитиме 19,20 грн./куб. м. з ПДВ , в т. ч.

– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 8,81 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 10,39 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

Член виконкому, секретар Благодатної селищної ради Наталія Лобойко, поцікавилася чи буде поряд з підвищенням тарифів покращуватися якість води.

"Тариф коригується зі зростанням податків, заробітної плати, тарифів на електроенергію. Ми не говоримо про рентабельність. Якість води покращиться, коли зроблять всі заходи по кредиту щодо модернізації", – відповів заступник міського голови Олександр Громик.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter