Супермаркет будуватимуть на вулиці Заводській, 16 у Ковелі. Відповідні містобудівні умови та обмеження затвердили наказом відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Читайте також: У селі на Волині відкриють нову школу (фото)

Замовником став громадянин Володимир Мікуліч. Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Площа ділянки становить 0,5866 гектара. Підстави виникнення права власності – договір купівлі-продажу, виданий 21 вересня 2018 року, пише ІА "Волинські новини".

Функціональне призначення земельної ділянки – адміністративні та громадські установи, відповідно до генплану міста, затвердженого у березні 2017 року. Згідно з містобудівною документацією "Внесення змін до детального плану території розміщення автозаправного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, АГЗП на вулиці Варшавській, 1 в місті Ковелі Волинської області", затвердженою рішенням Ковельської міськради від 25 квітня цього року, територія передбачена для будівництва магазину змішаної торгівлі (супермаркету).

Гранична висота будівлі становить 6,5 метра (один поверх) із врахуванням технічних приміщень. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30%. Будівлю дозволили розмістити на відстані трьох метрів від червоної лінії вулиці Заводської по лінії забудов.

Читайте також: Недалеко від Луцька збудують новий завод

Також при проектуванні зобов’язані врахувати законні інтереси осіб з інвалідністю відповідно до ДБН "Інклюзивність будівель і споруд". Окрім того, зобов’язали врахувати санітарно-захисну зону від об’єкта, що проектується, до існуючих резервуарів АЗС (50 метрів).

Під час будівництва повинні виконати повний комплекс необхідних заходів щодо забезпечення інженерного захисту території та влаштування комфортного рівня обслуговування та експлуатації згідно ДБН; передбачити мощення пішохідних доріжок, тротуарів, майданчиків бетонною тротуарною плиткою. Також передбачене організація підходів і під’їздів до будівлі, узгодження заїзду та виїзду з існуючою схемою організації руху транспорту і пішоходів суміжних територій АЗС – з боку вулиці Варшавської.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook